Kallio on Helsingin trendikkäin alue

Kallio – Suomen sympaattisin paikka

emma
emma

Mikäli Helsingissä sijaitsevaa kaupunginosaa, Kalliota, joku väittäisi Suomen sympaattisemmaksi paikaksi, uskoisitko häntä? Monille ihmisille sana Kallio tuo ensimmäisenä mieleen huumeet, väkivallan sekä erilaiset seksikaupat ja striptease clubit. Tämä on luultavasti ollut arkipäivää Kalliossa, mutta ei enää 2010-luvulla. Kallio on nykyään yksi Helsingin suosituimpia asuinpaikkoja, sillä sen lokaatio on maantieteellisesti täysin ylivoimainen, verrattuna sen hintatasoon nähden. Kalliossa asuvien onneksi hintataso on vielä jämähtänyt ennakkoluulojen asettamille tasoille, vaikka itse elämä Kalliossa on jo kohtalaisen seesteistä ja mukavaa. Poikkeuksiakin toki on eikä Kallio loppupeleissä mikään Westend ole, mutta siellä on kuitenkin kaikkea jota boheemi kaupunkilainen elämässään kaipaa. 

Kuten kertaalleen jo mainitsimme, yksi Kallion ehdottomia vahvuuksia on sen maantieteellinen sijainti. Kallio sijaitsee aivan Helsingin keskustassa, hyvien kulkuyhteyksien päässä sekä lähellä merta. Mikäli onnistut itsellesi Kalliosta asunnon joskus nappaamaan, olemme koonneet sinua varten listan, joka kannattaa ehdottomasti laittaa talteen! Listassa tullaan nimittäin käymään läpi Kallion lähialueita sekä pyritään avaamaan sitä, minkälaisia hurjia mahdollisuuksia tämä asuinpaikka voi tulevaisuudessa siellä asuvalle ihmiselle mahdollistaa!

Linnanmäki

Kesä, jäätelöt, lintsi. Mikä olisi sen mukavampaa, kuin viettää kesäinen päivä legendaarisessa Linnanmäen Huvipuistossa? Lintsinä paremmin tunnettu Linnanmäki sijaitsee aivan Kallion kupeessa, n. 2-5 km pohjoiseen (Kallion keskusta). Linnanmäki on avoinna lähes koko kesän, ja se tarjoaa unohtumattomia elämyksiä aina vesiliukumäistä taikureiden esityksiin. Kannattaa muistaa, että Linnanmäelle ei aina tarvitse mennä lapsien kanssa sillä alueelta löytyy myös useita ravintoloita, joiden terassilla kelpaa siemailla lempijuomiasi.

Nordenskiöldinkatu

Nordenskiöldinkatu eli paremmin tunnettu nimellä Nordis on legendaarinen jäähalli, jossa Helsingin IFK pelaa kotiottelunsa. Kun kesä vaihtuu syksyyn ja jääkiekon SM-liiga alkaa, moni Kalliossa asuva ihminen alkaa varailla paikkojaan legendaarisen Nordiksen lehtereiltä. Maantieteellisesti Nordis ei ole Kalliosta kovin kaukana, mutta kiertoa tulee kuitenkin jonkin verran sillä Kallion ja Nordiksen välissä on kohtalaisen suuri Töölönlahti. Kesällä tämä tietysti menisi kätevästi vaikkapa SUP-laudalla, mutta talvella homma on hieman vaarallisempi. Emme siis suosittele missään olosuhteissa Töölönlahden ylittämistä talvella, sillä rajusti ulkovesillä mylläävät merivirrat pitävät huolen siitä, ettei jää ole välttämättä aina kovin paksua Töölönlahdella. 

Mikäli kuitenkin päätät talvella lähteä lätkämatsia katsomaan, parhaiten se onnistuu Kalliosta lähtevällä “kolmosen” (3) ratikalla. Kolmonen menee Karhupuiston pysäkiltä lähes 5 minuutin välein eikä matka hallille kestä kymmentä (10) minuuttia kauempaa. Kalliossa on myös kohtalaisen turvallista kävellä esimerkiksi HIFK:n fanipaidat päällä, sillä se on lähes kokonaan tunnettu IFK-fanien “paikkana”. Jokeri-fanit ovat lähestulkoon poikkeuksetta Pasilan sekä Itä-Helsingin hoodeilla enimmäkseen. 

Mikäli muuten menet talvella matsia katsomaan, kannattaa vedot laittaa sisään jo ENNEN hallille pääsemistä. Vaikka hallin vedonlyöntipisteissä onkin oma tunnelmansa, on varsinkin viikonloppuisin pelattavissa Liiga-matseissa sen verran paljon jonoa, että pelkästään jonottamiseen saattaa vierähtää kokonaisen erän verran aikaa! Voit hyvissä ajoin jo kotoa käsin laittaa vetoja sisään, mutta kannattaa aina kuitenkin tarkistaa paras mahdollinen tarjonta kertoimien osalta. Vedonlyönti on mahdollista eri nettikasinoilla ja ne tarjoavat kertoimia SM-liigan otteluista, joten käy valitsemassa parhaat aina päältä!

Kallion tulevaisuus

Kallion tulevaisuus näyttää lupaavalta, sillä kasvava infrastruktuuri yhdistettynä sukupolvenvaihdokseen takaavat yhdessä sen, että Kallio on yksi nopeimmin suosiotaan kasvattavista asuinpaikoista koko Suomessa. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että tulevaisuudessa asuntojen hinnat eivät tule niin matalalla olemaan, mitä ne tällä hetkellä ovat. Moni sijoittajakin on tämän huomannut, ja asuntojen hinnat ovatkin sitä mukaa hinautuneet tasaisen hitaasti, mutta varmasti ylöspäin. 

emma
Helsingin kaupunginosatKallioNordis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *