Kallio on Helsingin trendikkäin alue

Kallion tapahtumat

adminy
adminy

Kallio kukkii -kaupunkitapahtuma

Kallio Kukkii -tapahtuma järjestetään Kalliossa aina toukokuisin. Se on Helsingin vanhin yhtämittaisesti järjestetty kaupunkifestivaali. Se kokoaa yhteen teatteria, runoutta, näyttelyitä, musiikkia, taidetta, opastuksia, performanssia sekä luentoja ja työpajoja eri järjestäjiltä. Tapahtuma kestää 10 päivää ja tapahtumassa on usein käynyt yli 20 000 henkilöä. Tapahtuman pääjärjestäjä on Kallion Kulttuuriverkosto. Kulttuuriviikkoja voi tukea liittymällä jäseneksi Kallion Kulttuuriverkostoon ja maksamalla jäsenmaksun.

Kallio Kukkii -kaupunkifestivaali koostuu Suur-Kallion alueen toimijoiden itse tuottamista ja toteuttamista erilaisista tapahtumista. Tapahtuman järjestäminen alkoi vuonna 1994 pienenä puistotapahtumana. Vuonna 2019 Kallio Kukkii täyttikin 25 vuotta. Vuosien aikana tarjonta on vaihdellut erilaisten kulttuuritapahtumien välillä. Suomi 100 vuotta näkyi myös vuoden 2018 Kallio Kukkii -ohjelmistossa kahden näyttelyn kautta. Lisäksi Kallio Kukkii -tapahtumassa on nähty esimerkiksi keppihevospajoja ja mykkäelokuvia.

Kävelyfestivaali

Kerran kuukaudessa kalliossa järjestetään opastettu kävelyretki tietyllä teemalla. Retkien tarkoitus on löytää jokin uusi näkökulma sekä menneisyyden että nykypäivän Kallioon. Retkioppaan voi ladata omaan puhelimeen tai tietokoneelle ja ne pystyy myös tulostamaan. Kävelyillä tutustutaan Kallion ja sen lähialueiden kulttuuriin, fyysiseen ympäristöön, ihmisiin ja tarinoihin. Kävelyille on vapaa pääsy ja joillekin kävelyille voi ostaa käsiohjelman. Kävelyt kestävät pari tuntia.

Kallio-kävelyt toteutetaan usein säästä riippumatta, joten matkaan on hyvä varata säähän sopivat vaatteet. Talvikaudella ohjelma saattaa varioida ja sisältää kierroksia sisätiloihin sekä teemaan liittyviä keskustelu- ja luentoiltoja. Kallio-kävelyiden teemoja ovat olleet muun muassa Muraalien historiareitti, Sörnäisten teollisuusalueen historia sekä englanninkielinen Bland Movie Screens – The Los Cinemas of Kallio Walking. Esimerkiksi muraalien historia reitti esittelee Kallion lähialueilta löytyviä vanhoja seinämaalauksia.

KALLIO Go! -kaupunkisuunnistus

Kallio Go! on vapaasti kierrettävä kaupunkisuunnistus. Sen ovat järjestäneet ja suunnitelleet Yhteiset lapset ja nuoret Kalliossa -alueverkosto. Suunnistusta varten tarvitsee kartan, johon on merkitty lapsille ja nuorille suunnattuja rasteja ja niihin liittyviä kysymyksiä. Vastauksen saa selville, kun kävelee kohteeseen. Kerättyään kaikki viisi vastausta, voi itselleen lunastaa pienen palkinnon. Kallio Go! on osa Kallion kävelyfestivaalia ja järjestetään Kallio kukkii -tapahtumaviikolla.

Yhteiset lapset ja nuoret Kalliossa on verkosto, joka on koostunut monista eri toimijatahosta, jotka ovat toimineet Kallion alueella vuosia. Heidän työskentelyn tarkoitus on perheiden sekä erityisesti lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen. Kallio Go! -kaupunkisuunnistuksessa jaetaan karttoja ja palkintoja lasten ja nuorten suosimissa paikoissa Kallion alueella. Niitä voi noutaa Leikkipuisto Brahesta, Nuorten toimintakeskus Hapesta, Pelastusarmeijan Keskustalon Kulmahuoneesta sekä Kallion kirkosta.

Kallion kirjaston tapahtumat

Kallion kirjasto on kaupungin kirjasto, joka sijaitsee lähellä Karhupuistoa osoitteessa Viides linja 11. Siellä järjestetään vaihtelevia näyttelyitä ja tapahtumia, ja näyttelytilaa voi lainata myös omaan käyttöönsä. Näyttelytilaa voi vuokrata kuukaudeksi kerralla osasta kirjaston kerroksista. Sinne voi viedä omia taideteoksiaan, mutta ainoastaan seinätilaa voi lainata, ei esimerkiksi vitriinejä tai pöytätilaa. Lisäksi kirjastossa pidetään erityisesti kesäisin eri teemoilla olevia kesäkirjapiirejä.

Kallion kirjaston kesäkirjapiireissä voi tulla juttelemaan lukemisesta pitävien ihmisten kanssa kaikesta kirjoihin liittyvästä. Kirjapiireissä keskustellaan esimerkiksi teoksista, joita on luettu tai kirjoista mitä voisi lukea seuraavaksi. Siellä voi antaa toisille vinkkejä lukemiseen tai kertoa jostain kirjasta, jonka on juuri lukenut. Kirjapiiri on suunnattu kaiken ikäisille ja kaiken tyylinen kirjallisuus on tervetullutta mukaan keskusteluun. Kesäkirjapiirejä järjestetään kerran viikossa kesäisin.

Kallio Block Party

Kallio Block Party on Kalliossa kesäisin järjestettävä katufestivaali. Tapahtuma tuo Kallion kaduille musiikkia, katukeittiöruokaa ja ohjelmaa koko perheelle ja kaikenikäisille. Tapahtuma järjestetään elokuun ensimmäisenä lauantaina, ja tarkka ohjelmisto julkaistaan aina kesän aikana. Kallio Block Part eli KBP on jokavuotinen ilmaistapahtuma. Se järjestetään täysin vapaaehtoisvoimin ja tapahtumaan voikin ilmoittautua vapaaehtoiseksi työntekijäksi. Tapahtuman ydinarvoja ovat kaupunkikulttuurin kehittäminen, yhteisöllisyys ja epäkaupallisuus.

Yökerhojen ja live-musiikin ystäville – Mascot

Kalliossa on monia ravintoloita ja yökerhoja, joissa pääsee kuuntelemaan live- musiikkia. Esimerkiksi Mascot ja Uuden Musan Clubi on yksi Kallion suosituin yökerho musiikkiesityksille. Erityisesti kesäaikaan siellä on päivittäin tai viikoittain vaihtuvat artistit esiintymässä. Mascotissa järjestetään myös stand up -komediaklubi komedian ystäville tai poetry jam runouden ystäville. Välillä Mascotissa järjestetään myös Karaoke Nights, jolloin kaikki halukkaat pääsevät laulamaan karaokea.

Lapsiperheiden Kallio

Kalliossa on paljon myös lapsiperheille suunnattuja tapahtumia ja toimintaa. Kaupunginosassa on leikkipuistoja, kuten suosittu Leikkipuisto Linja Castréninkadulla, jossa järjestetään ohjelmaa lapsille. Kesäisin puistossa on kahluuallas ja ohjattua toimintaa lapsille, kuten lauluhetkiä ja liikuntatuokioita tai askartelua ja päiväretkiä. Erityisesti lomalla olevat koululaiset on otettu huomioon. Puistossa järjestetään kesäisin myös puistoruokailu kesälomalla oleville koululaisille sekä lapsiperheille. Helsinki-päivänä myös Kalliossa on lapsiperheille suunnattuja tapahtumia.

Teurastamo – ruokaa ja hauskaa ohjelmaa

Kallion lähialueella Kalasatamassa sijaitseva Teurastamo on entisen teurastamon tiloissa sijaitseva ravintola. Se on kaupunki- ja ruokakulttuuria kuhiseva ravintola, joka on kävijöiden suosiossa. Paikassa toimi teurastamo vuodesta 1933 ja siihen avattiin ravintola vuonna 2012. Teurastamossa voi nauttia lounasta, ja kesäisin siellä järjestetään myös ohjelmaa, kuten teurasjamit, puutarhatanssit, taukojumppaa tai pöytäjalkapalloturnaus. Puutarhatansseissa pääsee tanssimaan kesäyössä musiikin tahdissa ja Teurastamon pihaklubilla soittavan dj:n rytmeissä.

adminy
MatkailuMatkustaa

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *