Kallio on Helsingin trendikkäin alue

Kallion ravintolat – näistä saat parempaa ruokaa kuin kotona!

adminy
adminy

Kiehtova Kallio tarjoaa makumatkoja niin kiireiselle lounastajalle kuin leppoisaa vapaailtaa viettävälle herkuttelijallekin. Kalliosta löytyy runsas valikoima tunnettuja ja tuoreempia näytteitä kansainvälisestä ruokakulttuurista, joten jokaiseen makuun löytyy varmasti jotakin. Myös jälkiruuan suhteen ongelmaksi muodostuu lähinnä valinnan vaikeus, sillä kahviloitakin tähän edelleen erittäin trendikkääseen helsinkiläiseen kaupunginosaan avautuu lähes jatkuvalla syötöllä. Mitä tulee ruokailuun, moni helsinkiläinen valitseekin mieluummin boheemin Kallion kuin keskustan kuhisevat kuppilat.

Varsinkin kesäisin Kallio tarjoaa viihtyisämmän vaihtoehdon kuin keskusta. Aiemmin epämääräisenä alueena tunnettua Sörnäisten metroasemaa ympäröivä korttelisto on lyhyen metromatkan päässä Helsingin ydinkeskustasta, mutta sen ravintoloissa on huomattavasti keskustaa letkeämpi ja rennompi tunnelma. Kesällä moni Kallion ravintoloista tarjoaa mahdollisuuden myös ulkona ruokailuun. Tämä onnistuu ainakin Vaasankadulla rauhallisemmissa merkeissä kuin keskustan ratikkakiskojen keskellä. Ruokakin on Kalliossa keskustan ravintoloiden kanssa samaa tasoa, ellei jopa parempaa!

Döner Harju

Vaasankadulla sijaitsee Kallion ravintoloiden kenties tihein keskittymä. Se on nälkäisen kalliolaisen ykköskohde, sillä Helsinginkadun kanssa samansuuntaisella, Sörnäisten metroaseman kupeessa sijaitsevalla kadunpätkällä on pitkä rivi toinen toistaan houkuttelevampia vaihtoehtoja. Niistä Döner Harju tyydyttää helposti ainakin kebabin himoisen nälän. Tarkalleen ottaen Vaasankadun ja Fleminginkadun kulmassa sijaitseva ravintola tarjoilee keskimääräistä maukkaampaa kebabia raikkailla lisukkeilla, eikä ravintolan pöydiltä löytyvää punakorkkista kastiketta kannata jättää kokeilematta.

Lampaanlihan ja satunnaisten erikoisuuksien ohella Döner Harjun vartaissa pyörii vakiona myös seitania. Seitan on kasvispohjainen vaihtoehto kebablihalle ja Döner Harju onnistuu taikomaan siitä suussa sulavan hyvää – hieman rapsakkaa, mutta silti mehevää. Kasvissyöjänä kannattaa kokeilla ainakin seitan-pitaa, joka sisältää tuhdin taskullisen seitania runsaalla kasvispeitolla kuorrutettuna. Tuore korianteri antaa tähän annokseen mukavan kirpeän säväyksen hallitsematta kuitenkaan liikaa annoksen muuta makumaailmaa.

Tuk Tuk

Jatkaessasi matkaa Sörnäisiä kohti, tulee seuraavana vastaan Tuk Tuk. Paikka on Kallion thaimaalaisista ravintoloista kenties tasokkain, mikä näkyy sekä ruuan tasossa, sisustuksessa että ravintolan kävijämäärissä. Ravintola on yksi Vaasankadun vanhimmista ravintoloista, mutta ei missään nimessä kalpene tuoreempien tulokkaiden rinnalla. Kasvisruokailijalle paikka tarjoilee erityisen hyvää tofua punaisessa currykastikkeessa – miedosti tulinen makuelämys on maustettu maukkaalla thaimaalaisella basilikalla ja sen maut tulevat tavallista thairavintolaa paremmin esille.

Lähes kaikkien muiden Kallion ravintoloiden tapaan Tuk Tuk tarjoilee myös lounasta. Lounaalla kannattaa kuitenkin varautua ruuhkaan, sillä ravintola on monen paikallisen suosiossa. Pieni ja kotoisa tila voi olla pahimmillaan niin täynnä, että joudut jatkamaan matkaasi lähemmäs Kallion ydintä. Sieltä tosin löytyy muitakin vaihtoehtoja thaimaalaisen ruuan nälkään, ja esimerkiksi Ton Khaow Harjutorin kulmalla noin 100 metriä Sörnäisten metroasemasta tarjoaa Tuk Tukille kohtalaisen korvikkeen.

Loosister

Jos saavut Kallioon metrolla ja mielesi tekee burgeria, ei matka mehevän annoksen äärelle ole pitkä. Rockravintola ja -baari Loosister hemmottelee nimittäin asiakkaitaan monilla erilaisilla annoksilla, joista hampurilaiset ovat ehkä paikan parhainta antia. Reteään rokkityyliin paikan burgerannokset ovat pääsääntöisesti tuhteja, pihvin voi tilata lisämaksusta tuplana ja hampparin kyljessä komeilee keko rapeita ranskalaisia. Hampurilaisleivän voit vaihtaa halutessasi myös rukiiseen tai gluteenittomaan versioon!

Muiden Kallion ravintoloiden tapaan Loosister palvelee myös kasvisruokailijoita vähintäänkin kiitettävällä tasolla. Jo pelkästään burgereista löytyy useampia kasvisvaihtoehtoja, ja perinteisen hampurilaispihvin voi paikassa korvata joko vuohenjuustolla, mustapapu-bataattipihvillä, seitan-pihvillä, Beyond Meat -pihvillä tai halloumilla. Etenkin eksoottisen Soul Sister -annoksen mustapapu-bataattipihviä kannattaa testata, jos konsepti on vielä vieras. Hintatasoltaan Loosister edustaa tyypillistä kalliolaista ravintolaa, eikä edes kasvisannoksista tarvitse pulittaa 15 euroa enempää.

Mäkikupla

Pizzannälkäiselle ruokailijalle löytyy Kalliosta pilvin pimein vaihtoehtoja. Oikeasti hyvän pizzan löytäminen voi kuitenkin olla haastavaa, sillä moni paikka tarjoaa halpoja lättyjä huonolaatuisilla täytteillä. Onneksi poikkeuksiakin löytyy. Yksi harvinaisista yksisarvisista on ravintola Mäkikupla, joka onnistuu yhdistämään pizzoissaan herkulliset maut ja edullisen hinnan. Trendititoinen joutuu hieman tinkimään tunnelmasta Mäkikuplassa, mutta onneksi paikan pizzat rapeine ohuine pohjineen korvaavat elähtäneen sisustuksen mennen tullen.

Kahville ruuan jälkeen?

Ruuan jälkeen monella kolottaa vielä kahvihammasta. Kallio on nykyään myös kahviloiden keidas, ja kuumaa juotavaa löytyy trendikkäässä miljöössä tarjoiltuna lähes joka kulmalta. Kahvilaa kannattaa lähteä metsästämään Vaasankadulta tai Helsinginkadulta Sörnäisten päädystä, minkä lisäksi voit suunnata sumpille myös klassisen Karhupuiston tienoille. Kallion kahviloiden valikoimaa leimaavat ennen kaikkea luonnonmukaiset raaka-aineet, kansainvälisyys ja käsin tekemisen meininki. Kokeilemisen arvoisia ovat esimerkiksi Roots ja IPI Kulmakuppila.

Uusia tuttavuuksia tupsahtelee tiheään tahtiin

Nykyään Kallioon putkahtelee uusia kahviloita ja ravintoloita melkeinpä useammin kuin niitä ehtii kokeilla. Aina välillä onkin hyvä poiketa perinteistä ja kokeilla jotain uutta, sillä useimmiten uudet Kallion ravintolatuttavuudet yllättävät positiivisesti. Tarjokkaita tuoreemmasta päästä ovat esimerkiksi falafelia ja meze-lautasia tarjoileva ravintola Levant sekä poke-kulhojen koti Hey Poke. Molemmat ovat hyviä kilpailijoita Kallion klassikoille, ja varsinkin Hey Poken hawajilainen menu tuo freesin lisän alueen ruokatarjontaan.

Ennen halpa, nykyään kallis?

Kallio tarjoaa siis ruokaa moneen makuun, mielitekoon ja tilanteeseen. Pilkkahintaan ei kuitenkaan edes Kalliossa pääse aterioimaan. Annoksista saa maksaa suunnilleen saman hinnan kuin keskustan vastaavissa kuppiloissa, vaikka lasku harvemmin ylittääkään 20 euroa. Varsinkin kahviloissa kannattaa olla hintojen kanssa tarkkana, sillä joskus pienestä luomukeksistäkin saa pulittaa useamman euron. Pääsääntöisesti tarjonta on kuitenkin herkullista ja hintansa väärtiä niin Kallion kahviloissa kuin ravintoloissakin.

adminy
MatkailuMatkustaa

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *